I. világháborús emlékév I. világháborús emlékév

100 éve történt

Pályáztatás Pályáztatás

Könyvtárunk pályázatot hirdet

KÖNYVKÖTŐ

munkakör betöltésére

Adó 1% Adó 1%

Kérjük, adója 1%-ával támogassa könyvtárunkat!

A "Vásárhely Könyvtáráért" Alapítvány adószáma: 19084664-1-06 

Friss híreink, programok

Vásárhelyi Esték, márc. 30. 17 óra

Üdvözöljük a

Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtárban!

A könyvtáros hivatás alapfeladata az információk eljuttatása minden egyes állampolgárhoz, és az esélyegyenlőség biztosítása az információhoz való hozzájutásban. És hogy miért van szükség az ismeretek átadására? Tudásalapú társadalomban élünk, a tudás megszerzése, az egész életen át tartó tanulás hozzásegít az életminőség javításához.
Könyvtárunk különféle szolgáltatásokkal járul hozzá a fenti elképzelés megvalósításához:

- A közhasznú információk nyújtása az életünk ügyes-bajos dolgaiban való eligazodást segíti.
- A helyismereti gyűjtemény anyaga szülőhelyünk történetéhez, múltunk feltárásához, jelenünk jobb megismeréséhez nyújt ismereteket.
- Gyermekkönyvtárunk a felnövekvő nemzedék számára ad lehetőséget az információk megszerzéséhez, ezzel kialakítva a tudásvágyat, az ismeretek megszerzésének igényét.
- Zene - és  médiatárunk látogatóinak életében a zenei műveltség kialakítása játszik kiemelt szerepet, de feladatunk a zene szeretetének kialakítása is,  míg a helyben megtekinthető filmek a filmművészet kiemelkedő alkotásain keresztül nyújtanak tájékoztatást „az élet nagy és kis dolgairól”.
- A digitális írástudatlanság megszüntetésére irányulnak számítógép és internethasználati tanfolyamaink. Hatékonyan csak úgy láthatjuk el feladatunkat, ha nem pusztán információt gyűjtünk és szolgáltatunk, hanem az információszerzés képességét is át tudjuk adni a felhasználóknak.
- Kulturális örökségünk megőrzése, elektronikus úton való archiválása – digitalizálása - és közrebocsátása az interneten nemcsak lakóhelyünkön, hanem a világháló segítségével a Föld bármely pontján élőknek ad információkat.
- Kulturális rendezvényeink megismertetik az érdeklődőket a különféle művészeti ágakban tevékenykedő alkotókkal, a helyi hagyományokkal, a lakóhelyhez való kötődést erősítik, elősegítik a más kultúrákkal való találkozást, a kapcsolatok kialakítását, a közösségi érzést.
Szolgáltatásainkat a már említett esélyegyenlőség jegyében a szociálisan, földrajzilag hátrányos helyzetű, vagy egészségükben korlátozott emberek számára éppúgy elérhetővé tesszük, mint kedvezőbb helyzetben élő társaiknak. Csak így felelhetünk meg küldetésünknek.

Örömünkre szolgál, ha hozzájárulhatunk ismereteik bővítéséhez, s ez által az életben való boldogulásukhoz.
A könyvtár munkatársai nevében hasznos tájékozódást kívánok!

 

Soós Csilla

Intézményvezető

Nyitva tartás Nyitva tartás

 

Hétfő: 13 - 18

Kedd: 9 - 18

Szerda: 9 - 18

Csütörtök: 9 - 18

Péntek: 9 - 18

Szombat: 9 - 13

Vasárnap: zárva


Elérhetőségeink

Kisfilm a könyvtárunkról Kisfilm a könyvtárunkról

Önkéntes Pont Önkéntes Pont

Nyitva tartás és további információk itt!

Hosszabbitás Hosszabbitás

Olvasójegy száma
( pl.:NLVK00107):

Jelszó:

 

Babázó Klub Babázó Klub